Benvinguts al nostre espai. O millor dit, al vostre espai, perquè aquest és un espai per vosaltres, per tots els amants de la literatura.

Què us trobareu aquí? Què és, amb tot el que la xarxa ofereix a tots els nivells per tothom, el que nosaltres podem aportar de nou a dins un món tan vast com aquest, el món literari? Doncs una cosa molt senzilla: Que tots nosaltres, els autors d’aquesta web, som de casa. Parlarem de moltes coses; dels best-sellers que us agraden, dels gèneres que més us interessen, de les novetats literàries, dels grans clàssics... Posarem al vostre abast totes les nostres aportacions: articles de diferents temes, contes, novel·les i narracions, còmics i il·lustracions, perquè conegueu la nostra obra i, fins i tot, ens feu arribar la vostra perquè puguem compartir-la i conèixer-la.

Com farem tot això? Doncs mitjançant els vostres comentaris. Així podrem saber quins temes us interessen més, per orientar les nostres publicacions setmanals als vostres gustos, per parlar dels temes que realment us resultin interessants. I amb les vostres critiques als nostres escrits ens ajudareu a créixer com escriptors.

El nostre desig és, per sobre de tot, fomentar el vostre interès per la literatura, ja que només la lectura ens transporta de manera duradora a altres espais, a altres universos; la lectura, com cap altra cosa, ens ensenya l’empatia i ens culturitza, ens fa enamorar-nos, plorar, riure i viure a dins del cap d’altres persones com res més ho aconsegueix.

Per tot això, us convidem a tots vosaltres a prendre amb nosaltres un cafè a la plaça.

Us esperem.

lunes, 22 de febrero de 2016

Estém a l'aire!















Qui ens havia de dir quan vàrem començar aquesta aventura que acabaríem a la radioacabaríem no és el terme més escaient, perquè continuem al blog com sempre; a la radio, tot i dedicar-nos a la cultura codinenca, ho fem a un àmbit més entretingut i musical. Però he vingut avui per presentar-vos a l'equip.

La Laura López Jimeno és una llicenciada en filologia anglesa, lectora compulsiva, alegre de mena, observadora i detallista. Li agraden els dolços, la xocolata i els llibres. I també el cinema, és clar, de manera que li hem encarregat la secció Un bol de crispetes, on desenvolupa tota una tasca audiovisual. Va al cinema i ens fa una crítica exhaustiva de la pel·lícula que ha anat a veure, sense fer-nos espòiler i centrant l'atenció en l'argumentació, les actuacions i la direcció. Diguem que ens farà entrar ganes de veure la pel·lícula, o no, segons li hagi agradat a ella. Creiem que el seu punt de vista fresc us resultarà força interessant.

En Luis Santiago és un jove músic amateur i autodidacta, amb una especial fascinació per les tecles. És el nostre tècnic de so i col·laborador en totes les seccions del programa. A banda de la música, li agrada el futbol i també els cotxes de carreres. Al nostre programa, a banda de participar i comentar, també canta i toca la guitarra a la secció "Sus vamos a cantar".
En Xesco Mariscal ès moltes coses: especialista de cinema, fotògraf, cameraman, productor de vídeo, imitador de veus... En tot cas, una persona amb gran sentit de l'humor que ens ajuda també en totes les seccions del programa, especialment a la secció "Me río de Janeiro", on comentem les notícies més esbojarrades que trobem per les xarxes. Gràcies a les seves imitacions, en Xesco i en Luis aconsegueixen que, a cada programa, tinguem amb nosaltres als protagonistes de cada notícia "en directe" i ens ajudin a comentar-la, passant una estona divertida i tant o més esbojarrada que la pròpia noticia, que sovint sen's queda petita.
La Judit Périch ès una gran lectora i ha col·laborat amb mi des que vaig començar el projecte d'aquest blog cultural, de manera que també col·labora al nostre programa, comentant les notícies i dient la seva; ella va ser la primera "leona" a la que vàrem fer una entrevista a l'espai "Leones", on convidem a una persona molt lectora per parlar desenfadadament de literatura, o qualsevol altra cosa que es pugui llegir.
Amb tots ells i els col·laboradors que venen i vindran cada setmana, siguin lectors, músics, pintors o qualsevol altra manifestació de l'art a casa nostra, fem cada quinzena el nostre programa per tots vosaltres. Dessitjém de tot cor que gaudiu al nostre costat d'aquesta estona, com nosaltres gaudim de realitzar el programa per vosaltres!

Gemma Minguillón

1 comentario :

  1. Un programa que merece la pena. Son todos unos jóvenes creadores, llenos de energía y buen hacer. Es una inyección de alegría y positividad. ¡Me río mucho cuando lo escucho! Os lo recomiendo.

    ResponderEliminar