Benvinguts al nostre espai. O millor dit, al vostre espai, perquè aquest és un espai per vosaltres, per tots els amants de la literatura.

Què us trobareu aquí? Què és, amb tot el que la xarxa ofereix a tots els nivells per tothom, el que nosaltres podem aportar de nou a dins un món tan vast com aquest, el món literari? Doncs una cosa molt senzilla: Que tots nosaltres, els autors d’aquesta web, som de casa. Parlarem de moltes coses; dels best-sellers que us agraden, dels gèneres que més us interessen, de les novetats literàries, dels grans clàssics... Posarem al vostre abast totes les nostres aportacions: articles de diferents temes, contes, novel·les i narracions, còmics i il·lustracions, perquè conegueu la nostra obra i, fins i tot, ens feu arribar la vostra perquè puguem compartir-la i conèixer-la.

Com farem tot això? Doncs mitjançant els vostres comentaris. Així podrem saber quins temes us interessen més, per orientar les nostres publicacions setmanals als vostres gustos, per parlar dels temes que realment us resultin interessants. I amb les vostres critiques als nostres escrits ens ajudareu a créixer com escriptors.

El nostre desig és, per sobre de tot, fomentar el vostre interès per la literatura, ja que només la lectura ens transporta de manera duradora a altres espais, a altres universos; la lectura, com cap altra cosa, ens ensenya l’empatia i ens culturitza, ens fa enamorar-nos, plorar, riure i viure a dins del cap d’altres persones com res més ho aconsegueix.

Per tot això, us convidem a tots vosaltres a prendre amb nosaltres un cafè a la plaça.

Us esperem.

martes, 13 de enero de 2015

¿Qué tendrá la princesa?

La poesía tiene, por definición, más detractores que defensores en la sociedad actual, una sociedad que venera a Fito Cabrales o a Joaquín Sabina como grandes poetas (malos no son) pero que apenas puede soportar a los clásicos. Esto es debido, como casi siempre, a una mala pedagogía social; desde chico te obligan a leer en la escuela libros "de lectura obligatoria" (es que suena fatal, eh) y a estudiar poesía partiendo de unos baremos bastante cerrados: Desde Gonzalo de Berceo hasta Alberti, pasando por Machado (Antonio, que no Manuel), Quevedo, Góngora y poco más. Historia, siempre lineal, sin pasión, sin lágrimas. Y yo no entiendo el arte sin esos sentimientos.
      Tampoco entiendo la poesía, es cierto; creo que es un mundo lleno de impostura donde lo poco bueno se diluye entre tanta chorrada grandilocuente y pagada de sí misma. Pero ese "poco bueno" es muy, muy grande.
Walt Wittman era capaz de alegrarle a uno el espíritu con su vitalismo. Lorca te hace temblar las rodillas con su profundidad y su riqueza léxica, cercana, pero no por ello exenta de algo místico y absoluto que te parte en dos los huesos. Juan Ramón Jiménez era capaz de dar belleza a cualquier cosa que explicase, fuera lo que fuera, y Jorge Guillén te dejaba pensando en sus palabras horas después de haber cerrado el libro.
      La poesía es la literatura llevada a lo más alto del arte de las palabras. Olvidemos lo que nos explicaron en el cole y dejemos que las lágrimas fluyan mientras sentimos las palabras de estos grandes poetas atravesarnos el alma como un dardo. Abramos la mente y encontraremos muchas, muchas respuestas. El arte llega donde no llegan la razón ni la ciencia.

Agua, ¿dónde vas?
Riyendo voy por el río
a las orillas del mar.
Mar, ¿adónde vas?
Río arriba voy buscando
fuente donde descansar.
Chopo, y tú ¿qué harás?
No quiero decirte nada.
Yo...¡temblar!
¿Qué deseo, qué no deseo
por el río y por el mar?
(Cuatro pájaros sin rumbo
en el alto chopo están).

               F.G. Lorca


                                                                        Gemma Minguillón

No hay comentarios :

Publicar un comentario