Benvinguts al nostre espai. O millor dit, al vostre espai, perquè aquest és un espai per vosaltres, per tots els amants de la literatura.

Què us trobareu aquí? Què és, amb tot el que la xarxa ofereix a tots els nivells per tothom, el que nosaltres podem aportar de nou a dins un món tan vast com aquest, el món literari? Doncs una cosa molt senzilla: Que tots nosaltres, els autors d’aquesta web, som de casa. Parlarem de moltes coses; dels best-sellers que us agraden, dels gèneres que més us interessen, de les novetats literàries, dels grans clàssics... Posarem al vostre abast totes les nostres aportacions: articles de diferents temes, contes, novel·les i narracions, còmics i il·lustracions, perquè conegueu la nostra obra i, fins i tot, ens feu arribar la vostra perquè puguem compartir-la i conèixer-la.

Com farem tot això? Doncs mitjançant els vostres comentaris. Així podrem saber quins temes us interessen més, per orientar les nostres publicacions setmanals als vostres gustos, per parlar dels temes que realment us resultin interessants. I amb les vostres critiques als nostres escrits ens ajudareu a créixer com escriptors.

El nostre desig és, per sobre de tot, fomentar el vostre interès per la literatura, ja que només la lectura ens transporta de manera duradora a altres espais, a altres universos; la lectura, com cap altra cosa, ens ensenya l’empatia i ens culturitza, ens fa enamorar-nos, plorar, riure i viure a dins del cap d’altres persones com res més ho aconsegueix.

Per tot això, us convidem a tots vosaltres a prendre amb nosaltres un cafè a la plaça.

Us esperem.

domingo, 31 de agosto de 2014

Thomas Mayne-Reid

Thomas Mayne-Reid, conocido como Capitán Mayne-Reid (Ballyroney, condado de DownIrlanda4 de abril de 1818 – Londres, 22 de octubre de 1883), fue un escritor angloirlandés.
Dejó Irlanda y una carrera de clérigo presbiteriano a la que le destinaba su padre, también ministro de la iglesia, y cuatro años de desmotivados estudios por una vida aventurera en los Estados Unidos embarcándose en diciembre de 1839 en el Dumfriesshire hacia Nueva Orleans, Luisiana, llegando en enero de 1840. Trampero en territorio indio, tomó parte en la expedición a Texas en 1840 y trabajó como periodista en Filadelfia (1843–1846); fue capitán de voluntarios en la guerra contra México (1845) y, como había ejercido de periodista, enviaba crónicas de la guerra a los periódicos. Herido, en su convalecencia empezó a escribir novelas de aventuras. Admirador de lord Byron, escribió numerosas novelas de aventuras que se hicieron clásicas; ambientadas la mayoría en el lejano oeste, en México, Sudáfrica, el Himalaya y Jamaica, evocan la cultura indígena a través de un inglés esmaltado de españolismos e indigenismos y obtuvieron un éxito considerable e innumerables traducciones a todas las lenguas cultas en los siglos XIX y XX. Los libros de Reid estaban situados en lugares exóticos o desérticos donde sus personajes luchaban por su supervivencia. Por otra parte, fue campeón de croquet y escribió un libro sobre este juego (Crocket, 1863). Regresó a Inglaterra. Falleció en Londres.

OBRAS 
1976     Los robinsones de tierra firme
1977     Los naufragos de Borneo
1979     La reina de los lagos
1982     Aventura en el Mississippi
1981     Combate en los pantanos
1982     Safari en el país de las sombras
1983     Los cazadores de cabelleras
1983     El jinete sin cabeza
1985     Los tiradores de rifle
1987     Aventuras de un grumete
1991     Osceola, el gran jefe Semínola
1998     La cautiva blanca
2000     El bandolero
2004     El templo del mal elemental
¡ En el mar !
William el grumete
La granja del desierto
Los jóvenes Boers
Los cazadores de jirafas
Bruin o los cazadores de osos
Los cazadores de plantas
Los trepadores de plantas
Los desterrados de la selva
Veladas de caza
La cazadora salvaje
Los náufragos de la selva
Los francotiradores americanos
El jefe blanco
Los pueblos raros
Los esclavos del Sáhara
En la sentina, viaje de un joven marino entre tinieblas
La criolla de Jamaica
El cimarrón
El dedo del destino
La jornada de la muerte
El guante blanco
El capitán Scarthe
La bahía de Hudson
Los cazadores de caballos
Las dos rivales
Las llanuras de Texas
El tiro mortal
La hermana perdida
La cuarterona
Eugenio de Hauteville
El jefe del brazalete de oro
El cazador de tigres
Por las llanuras del Chaco
Isolina De Vargas
El rastro de la guerraNo hay comentarios :

Publicar un comentario