Benvinguts al nostre espai. O millor dit, al vostre espai, perquè aquest és un espai per vosaltres, per tots els amants de la literatura.

Què us trobareu aquí? Què és, amb tot el que la xarxa ofereix a tots els nivells per tothom, el que nosaltres podem aportar de nou a dins un món tan vast com aquest, el món literari? Doncs una cosa molt senzilla: Que tots nosaltres, els autors d’aquesta web, som de casa. Parlarem de moltes coses; dels best-sellers que us agraden, dels gèneres que més us interessen, de les novetats literàries, dels grans clàssics... Posarem al vostre abast totes les nostres aportacions: articles de diferents temes, contes, novel·les i narracions, còmics i il·lustracions, perquè conegueu la nostra obra i, fins i tot, ens feu arribar la vostra perquè puguem compartir-la i conèixer-la.

Com farem tot això? Doncs mitjançant els vostres comentaris. Així podrem saber quins temes us interessen més, per orientar les nostres publicacions setmanals als vostres gustos, per parlar dels temes que realment us resultin interessants. I amb les vostres critiques als nostres escrits ens ajudareu a créixer com escriptors.

El nostre desig és, per sobre de tot, fomentar el vostre interès per la literatura, ja que només la lectura ens transporta de manera duradora a altres espais, a altres universos; la lectura, com cap altra cosa, ens ensenya l’empatia i ens culturitza, ens fa enamorar-nos, plorar, riure i viure a dins del cap d’altres persones com res més ho aconsegueix.

Per tot això, us convidem a tots vosaltres a prendre amb nosaltres un cafè a la plaça.

Us esperem.

miércoles, 24 de septiembre de 2014

El dibuixant

Quan acabes de tenir un nen sents tot de coses meravelloses que mai oblides; una d'elles és l'orgull. Quan acabes d'escriure, enllestir i publicar un llibre, quan per fi obres la porta i dius "pasen y vean", passa, salvant les diferències, una cosa semblant.
      Aquesta gestació va començar fa molt de temps, quan vaig compartir amb molts de vosaltres el meu llibre "T'estimaré fins que em mori". Les crítiques van ser molt bones i, dins la diversitat, hi havia un factor comú: Tots em deieu "Se'm ha fet curt". En quin sentit?, preguntava jo. "M'agradaría coneixer millor els personatges", em contestàveu. "No el pots allargar?". Obviament, no. "T'estimaré fins que em mori" és una història rodona, amb el seu començament i el seu final. Com allargar-la? I un dia, prenent un café a la plaça (que es com tinc sempre totes les meves bones idees), vaig fer: Eureka! Perqué no una segona part, una mena de continuació, o de secuela, o digueu-li com us sembli, explicada en primera persona per un altre dels personatges? I aixi va nèixer "El dibuixant". En ell coneixereu millor els personatges de "T'estimaré fins que em mori"; fins i tot us puc dir que no cal que us hagiu llegit la primera part per comprendre aquesta segona. És una història per ella mateixa. I, com està explicada mitjançant els dibuixos de'n Ventura Vila, te unes precioses il.lustracions que ens ha fet el nostre il.lustrador Marc Serra. 
      A la banda dreta de la vostra pantalla, sota del Racó dels Il.lustradors, teniu la Descàrrega de llibres. Només pitjeu al titol i... Ja em direu! Espero de tot cor les vostres crítiques. Una abraçada i gracies per la vostra paciència.

                                                        Gemma Minguillón

1 comentario :

  1. Afortunadament he tingut el privilegi de llegir aquest llibre fa algun temps i la veritat es que desde les primeres pàgines vaig quedar enganxada...m'encanta la manera que tens d'escriure Gemma, espero de tot cor que tothom que el llegeixi gaudeixi tant com jo ho vaig fer!!!!

    ResponderEliminar