Benvinguts al nostre espai. O millor dit, al vostre espai, perquè aquest és un espai per vosaltres, per tots els amants de la literatura.

Què us trobareu aquí? Què és, amb tot el que la xarxa ofereix a tots els nivells per tothom, el que nosaltres podem aportar de nou a dins un món tan vast com aquest, el món literari? Doncs una cosa molt senzilla: Que tots nosaltres, els autors d’aquesta web, som de casa. Parlarem de moltes coses; dels best-sellers que us agraden, dels gèneres que més us interessen, de les novetats literàries, dels grans clàssics... Posarem al vostre abast totes les nostres aportacions: articles de diferents temes, contes, novel·les i narracions, còmics i il·lustracions, perquè conegueu la nostra obra i, fins i tot, ens feu arribar la vostra perquè puguem compartir-la i conèixer-la.

Com farem tot això? Doncs mitjançant els vostres comentaris. Així podrem saber quins temes us interessen més, per orientar les nostres publicacions setmanals als vostres gustos, per parlar dels temes que realment us resultin interessants. I amb les vostres critiques als nostres escrits ens ajudareu a créixer com escriptors.

El nostre desig és, per sobre de tot, fomentar el vostre interès per la literatura, ja que només la lectura ens transporta de manera duradora a altres espais, a altres universos; la lectura, com cap altra cosa, ens ensenya l’empatia i ens culturitza, ens fa enamorar-nos, plorar, riure i viure a dins del cap d’altres persones com res més ho aconsegueix.

Per tot això, us convidem a tots vosaltres a prendre amb nosaltres un cafè a la plaça.

Us esperem.

lunes, 3 de noviembre de 2014

Manga!

Otakus, mangakas i colplayers es varen reunir un any més (per vintena vegada!) per celebrar el Saló del Manga. Em preguntava un senyor molt gran que havia acudit a la cita amb el seu net: "Com es possible que aquest negoci mogi a tantes persones i tants diners?". Pot ser una bona pregunta. La resposta: El manga i l'anime han estat sempre presos com una mena de cultura sub-urbana, només del gust d'uns quants freaks que no tenien res millor a fer. Res més lluny, tal i com jo ho veig; quan, anys enrera, es celebrava a La Farga de L'Hospitalet, ja estava clar que aquell recinte era massa petit per tanta demanda i, es clar, Barcelona va acavar per atisbar el negoci. Pocs anys després de començar a celebrar l'event al recinte firal de Montjuïc, ja ocupa varis palaus que, com es evident, també es queden petits. Les entrades ja tenen un preu prohibitiu, però es continuen exaurint amb antelació. Tant agrada el manga? Doncs sí, tant i més. A Catalunya, va ser la TV3 la que, ja fa molts anys, va començar a emetre series d'anime, fent arribar aquesta sub-cultura als més menuts. Però la nostra societat, marcadament infatilitzada, es va apuntar de seguida al carro i molts adolescents es varen fer fans incondicionals de series com "One Piece", "Inuyasha", "Naruto" o "Detectiu Conan". I es clar, a partir d'aquí, només calia començar a especular a internet per trobar moltes més series i cómics. Des d'el shonen fins el shojo passant pel Hentai, el Yuri o el Yaoi, els joves i no tant joves han anat convertint aquesta afició en la seva principal, i amb ella tota la resta: La cultura japonesa, força interresant, ha anat passant a l'abast de tot aquest col·lectiu culturalment inquiet. I aixi, al Saló del Manga no trovem unicament manga, anime, cómics i moltes coses més relacionades amb el tema, si no que també trovem tallers de cuina japonesa, ikebana, bonsais preciosos o fins i tot un taller de kimonos. Cultura és cultura, i tota és benvinguda. Enhorabona doncs a tots els joves que heu aconseguit establir entre nosaltres el culte a aquesta cultura ultramarina. I fins l'any que ve!

2 comentarios :