Benvinguts al nostre espai. O millor dit, al vostre espai, perquè aquest és un espai per vosaltres, per tots els amants de la literatura.

Què us trobareu aquí? Què és, amb tot el que la xarxa ofereix a tots els nivells per tothom, el que nosaltres podem aportar de nou a dins un món tan vast com aquest, el món literari? Doncs una cosa molt senzilla: Que tots nosaltres, els autors d’aquesta web, som de casa. Parlarem de moltes coses; dels best-sellers que us agraden, dels gèneres que més us interessen, de les novetats literàries, dels grans clàssics... Posarem al vostre abast totes les nostres aportacions: articles de diferents temes, contes, novel·les i narracions, còmics i il·lustracions, perquè conegueu la nostra obra i, fins i tot, ens feu arribar la vostra perquè puguem compartir-la i conèixer-la.

Com farem tot això? Doncs mitjançant els vostres comentaris. Així podrem saber quins temes us interessen més, per orientar les nostres publicacions setmanals als vostres gustos, per parlar dels temes que realment us resultin interessants. I amb les vostres critiques als nostres escrits ens ajudareu a créixer com escriptors.

El nostre desig és, per sobre de tot, fomentar el vostre interès per la literatura, ja que només la lectura ens transporta de manera duradora a altres espais, a altres universos; la lectura, com cap altra cosa, ens ensenya l’empatia i ens culturitza, ens fa enamorar-nos, plorar, riure i viure a dins del cap d’altres persones com res més ho aconsegueix.

Per tot això, us convidem a tots vosaltres a prendre amb nosaltres un cafè a la plaça.

Us esperem.

domingo, 1 de marzo de 2015

Agustí Alcoberro i Pericay

Agustí Alcoberro i Pericay, nacido en Pals, Baix Empordà en 1958. Es un historiador y escritor catalàn, así como profesor de Història Moderna en la Universitat de Barcelona. Entre mayo de 2008 y  septiembre de 2014 fue director del Museu d'Història de Catalunya. Doctor en historia, ha escrito, editado y publicado valiosos estudios sobre la historia de Catalunya, en concreto, sobre la edad Moderna y sobre las dos grandes guerras catalanas: la Guerra dels Segadors y la Guerra de Sucesión. Ha llevado a término, paralelamente, una importante función de divulgación de la historia, cosa que lo ha llevado a colaborar con el programa " En guàrdia " de Catalunya Ràdio, " Històries de Catalunya " de TV3, asesor de la revista " Sapiens " y con el Museu d'Història de Catalunya, que dirige. Durante más de veinte años realizó labores de maestro de secundaria en el I.E.S.
Mercè Rodoreda de la ciudad de L'Hospitalet de Llobregat. Como escritor, ha mimado especialmente al público joven, pero debe a la literatura de adultos su triunfo más importante: la novela " Retrat de Carme en penombra ", ganadora del Premio Sant Jordi. Es socio de la Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

OBRAS PUBLICADAS Y/O EDITADAS:
Como historiador ha editado y publicado:
1. Cròniques d'Espanya de Pere Miquel Carbonell                        ( 1997 )
2. Identitat i territori. Textos geogràfics del renaixement                   ( 1998 )
3. Biografía de Miquel Batllori                                                                 ( 2000 )
4. L'exili austriacista                                                                             ( 2002 )
5. Pirates, bandolers i bruixes a la Catalunya dels segles XVI i XVII ( 2004 )
6. Pirates, corsaris i torres de moros. Passat i present de les torres de Palafrugell i de Mont-Ras.                                                        ( 1998 )
7. La <nova Barcelona> del Danubi ( 1735-1738 ). La ciutat dels exiliats de la guerra de succesió

NARRATIVA:

1. Retrat de Carme en penombra           ( 1988 )
2. Arxiu de ficcions                                   ( 1991 )


 NOVELAS INFANTIL Y JUVENIL:

  1. El secret del doctor Givert           ( 1981 )
  2. Una troca embolicada                  ( 1986 )
  3. Set gates de vida                           ( 1987 )  ( Galardonado en 1986 con el premio LOLA ANGLADA )
  4. Entre dos focs                               ( 1991 )
  5. Els ulls de l'aiguamoll                  ( 1993 )
  6. Procés a Anna Boixadors            ( 1993 )
  7. Momotaro & Dolly Dolç               ( 1997 )

No hay comentarios :

Publicar un comentario