Benvinguts al nostre espai. O millor dit, al vostre espai, perquè aquest és un espai per vosaltres, per tots els amants de la literatura.

Què us trobareu aquí? Què és, amb tot el que la xarxa ofereix a tots els nivells per tothom, el que nosaltres podem aportar de nou a dins un món tan vast com aquest, el món literari? Doncs una cosa molt senzilla: Que tots nosaltres, els autors d’aquesta web, som de casa. Parlarem de moltes coses; dels best-sellers que us agraden, dels gèneres que més us interessen, de les novetats literàries, dels grans clàssics... Posarem al vostre abast totes les nostres aportacions: articles de diferents temes, contes, novel·les i narracions, còmics i il·lustracions, perquè conegueu la nostra obra i, fins i tot, ens feu arribar la vostra perquè puguem compartir-la i conèixer-la.

Com farem tot això? Doncs mitjançant els vostres comentaris. Així podrem saber quins temes us interessen més, per orientar les nostres publicacions setmanals als vostres gustos, per parlar dels temes que realment us resultin interessants. I amb les vostres critiques als nostres escrits ens ajudareu a créixer com escriptors.

El nostre desig és, per sobre de tot, fomentar el vostre interès per la literatura, ja que només la lectura ens transporta de manera duradora a altres espais, a altres universos; la lectura, com cap altra cosa, ens ensenya l’empatia i ens culturitza, ens fa enamorar-nos, plorar, riure i viure a dins del cap d’altres persones com res més ho aconsegueix.

Per tot això, us convidem a tots vosaltres a prendre amb nosaltres un cafè a la plaça.

Us esperem.

jueves, 30 de julio de 2015

¿Sumamos?

Aunque la denostada Edad Media viene a la mente de muchos como una época oscura y umbría, de magias negras, brujas e inquisiciones, tuvo su época dorada: El siglo trece, con la gran Leonor de Aquitania, madre de Ricardo Corazón de León; la adopción de los textos de Platón, que los monasterios empezaron a traducir del griego al latín y les hicieron comprender a los monjes que el Logos, o Dios, era Luz, dando lugar con ello al Neoplatonismo y a la necesidad de bañar con esa Luz Divina las catedrales, lo que originó que el abad Suger comenzara a buscar con denuedo algún maestro constructor capaz de rajar los muros de los templos y llenarlos de vidrieras de colores, descubriendo así nada menos que las catedrales góticas... En fin, no fue aquél un mal tiempo. Ni tampoco en nuestra península, habitada por entonces en gran parte por musulmanes y con un rey cristiano tan notable como Alfonso X el Sabio. 
      En su afán de aunar las tres religiones que por entonces convivían en la península, Alfonso hizo diferentes acercamientos con los líderes de unas y otras religiones. Muchas cosas fueron las que consiguió, aunque la Historia posterior empolvara sus logros en gran medida. Pero quedó un testigo de sus desvelos: El Patio de los Leones, en la Alhambra.
      El palacio musulmán, centro del reino de Granada, inició la construcción de aquél patio y, para agradecer su preocupación por las tres fes al rey Alfonso, las unificó de la siguiente manera: La columnata que lo envuelve asemeja el claustro de un monasterio cristiano. Los ornamentos que la coronan están labrados a la manera musulmana. Y, en el centro, una fuente judía, regalo de un importante leví al rey Alfonso: Doce leones, que simbolizan las doce tribus de Israel, sostienen en sus lomos una fuente que simboliza el mar. En las puestas de sol, manaba de sus bocas el agua que abastecía cuatro canales que parten de la fuente en forma de cruz y simbolizan los cuatro ríos del jardín del Edén: Tigris, Eufrates, Gihón y Pisón.
      De este modo quiso el rey de Granada decirnos que Alfonso tenía razón: que es posible convivir, vivir en paz. Sumar. Aunque ahora nos pasemos el día restando, todos nosotros, por todos los puntos del globo, en el siglo trece hubo quien vio las cosas de otra manera. ¿Aprendemos?

Gemma Minguillón

No hay comentarios :

Publicar un comentario